Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Η λέξη ενότητα ποιο επίκαιρη και ποιο ουσιαστική από ποτέ


          ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΔΑΛΙΑΝΗ

      Σε μια εποχή συνεχών προκλήσεων και μεγάλων αλλαγών , η ενότητα θα πρέπει να είναι αυτή που θα μας οδηγεί τις σκέψεις και τις αποφάσεις μας.
      Σε τόσο γρήγορους και κρίσιμους καιρούς, των μεγάλων ανακατατάξεων, αλλά και ταυτόχρονα μεγάλων ευχερειών ,θα πρέπει να έχουμε καθαρό και ψύχραιμο μυαλό, για να μην παρασυρθούμε από επιπολαιότητες.
     Για να  μην αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη.
      Στην εποχή όπου η ευρωπαϊκή ένωση, δίνει τόσο μεγάλη βαρύτητα στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των μειονοτήτων,
.        εμείς θα πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε αντάξιοι των περιστάσεων και όχι μικροί και διαχειρίσιμοι.
      Γιαυτό χρειαζόμαστε άξιους αντιπρόσωπους.
Χρειαζόμαστε αυτούς που θα διαπραγματεύονται σκληρά, με κόκκινες γραμμές , να δίνουν την μάχη στα δύσκολα και στα σημαντικά και όχι στα εύκολα και ασήμαντα ,
 γιατί την μάχη στα ασήμαντα ξέρουν να την δίνουν όλοι, με όμορφα λόγια και πρόσκαιρη  προβολή ,       χωρίς ουσία για μας, αλλά με οφέλη γι' αυτούς.
     Γιαυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι ,με τα μάτια ανοιχτά, και να θυμηθούμε ποιοι είναι αυτοί που δίνουν καθημερινά την μάχη στο αλβανικό κοινοβούλιο, που μιλούν για τα Εθνικά Ελληνικά και ανθρώπινα δικαιώματα.
Αυτοί που δεν υποκύπτουν σε εκβιασμούς και δεν κρατούν ενός λεπτού σιγή σε αυτά που δεν πιστεύουν, και ας πούμε όχι σε αυτούς που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να πιστέψουν τα απίστευτα και υποκύπτουν σε οτιδήποτε μπορεί να τους προσφέρει το εύκολο και προσωπικό κέρδος.
Γιαυτό λοιπόν, θα πρέπει, να είμαστε προσεκτικοί σε αυτά που θα κριθούμε να επιλέξουμε,  να είναι με σωστά κριτήρια.
Όπως την εμπειρία στον κοινοβουλευτισμό, να είναι ρήτορες στην Ελληνική ,την Αλβανική αλλά και την Αγγλική γλώσσα, γιατί για να μας πάρουν σοβαρά και στο εξωτερικό χρειαζόμαστε αυτούς που θα μιλούν στη γλώσσα τους.
Τελευταίο και πολύ σημαντικό θα πρέπει να επιλέξουμε ενωμένοι,έναν Εθνικό Ελληνικό μανδύα που θα μας καλύπτει όλους, με ιστορία και συνέπεια, στο χώρο και στο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου