Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Προσωρινά ελεύθερη η διέλευση στην Κακαβιά για όσους έχουν προβλήματα με τα τοπωνύμια


Προσωρινά ελεύθερη η διέλευση στην Κακαβιά για όσους έχουν προβλήματα με τα τοπωνύμια

Ελεύθερη μόνο για τη συνοριακή διέλευση της Κακαβιάς θα είναι την περίοδο του Πάσχα η διέλευση των Αλβανών πολιτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα από την μη σωστή αναγραφή των ελληνικών τοπωνυμίων στα διαβατήριά τους.

Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, η ελεύθερη διέλευση των Αλβανών πολιτών για την περίοδο του Πάσχα επετεύχθη μετά από συνάντηση του Διευθυντή Συνόρων Αργυροκάστρου κ. Admir Abrija με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων και τον Διοικητή Κακαβιάς.
Έτσι από σήμερα οι Αλβανοί πολίτες κυρίως παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα θα μπορούν να επισκεφθούν την ιδιαίτερή τους πατρίδα έως τις 12 Μαΐου.
Υπενθυμίζουμε πως το πρόβλημα αυτό έχει να κάνει με παιδιά αλβανών και βορειοηπειρωτών τα οποία γεννήθηκαν στην Ελλάδα και που στα διαβατήρια τους τα ελληνικά τοπωνύμια γράφονται στα αλβανικά και όχι στα αγγλικά όπως προβλέπουν οι διεθνείς κανονισμοί πχ. η Θεσσαλονίκη αντί του Thessaloniki που είναι στα αγγλικά αναγράφεται Selanik, η Κέρκυρα αντί του Corfu αναγράφεται Korfuz, η Ηγουμενίτσα αναγράφεται Gumenice αντί του Igoumenitsa που θα έπρεπε κανονικά.
Σε τέτοιες περιπτώσεις το πρόβλημα έχει υποχρέωση να το διορθώσει αυτός που το δημιούργησε, και στην συγκεκριμένη περίπτωση ο "φταίχτης" είναι οι Αλβανικές Αρχές.
από aftonomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου